Fokus

Mitt största problem (och säkert många frilansares) är att det är så mycket man borde hinna göra för att hålla igång sin verksamhet, att man har för lite tid till själva ”kärnverksamheten”. Nu har jag kämpat i en vecka med att komma igång med mitt stipendieprojekt, och visst, har ritat lite skisser och planerat. Men det är inte nära på tillräckligt. Förra veckan gick till myriader av små uppgifter. Jag har inte alls prokrastinerat, utan allt har varit helt nödvändigt. Sedan när man äntligen kommer fram till skapandet är man redan ganska trött. Dilemmat. En arbetsdag känns så otroligt kort. En vecka swishar förbi på en millisekund.

Igår missade jag dessutom podcastinspelning för att lilla A fick feber. Och nu sitter jag och svär över att jag inte lyckas hitta och logga in på en inlärningsplattform som vi ska använda i min magisterkurs som började på fredag-lördag.

Det var förresten otroligt intressant att lyssna på introduktionen till studieämnet: ledarskap och service design (vet inte vad det heter på svenska). Känner hela tiden att detta är precis vad jag ska göra just nu, och att det kommer vara så oerhört nyttigt att tänka på sitt jobb ur det perspektivet.

Samtidigt känner jag mig som om jag varit frånvarande i flera dagar. Det är nyhetsströmmen kring flyktingkrisen. Den upptar en del av mina tankar, och jag är så glad över att så många har aktiverat sig. Särskilt nu när jag själv känner ett pressande behov av att fokusera på jobb (för att överhuvudtaget ha en inkomst), och har på sätt och vis dåligt samvete över att jag inte gör något mer än skriver på nätet när det gäller flyktingsituationen. Nå, opinionsbildande behövs också. Jag har inte kapaciteten att göra mer än så. Det finns som tur massor av andra som kan mer.

Ska fokusera på mina sagoillustrationer nu.

2 thoughts on “Fokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s