Pängar och proschäkt

Upp och ner, hit och dit. Spännande vecka, särskilt med tanke på pengar. Och förutom ekonomiska svängningar, förkylningar, hostnätter… Så mycket att jag inte ens minns allt riktigt.

Mitt stipendium för sagoillustrationer kom, men i samma veva ändrades omständigheter, och måste kolla med Kuvittajat ifall det var ok att köra på ändå. Det var det, men troligen kommer jag att satsa på egenutgivning med det projektet. Fick också resestipendiebesked, och vågade därför boka flyg och biljetter till konferensen Alibis for Interaction i oktober (iiih).

Hann med besök hos företagsrådgivare också, angående startande av firmanamn, så har skrivit en företagsplan (liiketoimintasuunnitelma på finska, skrev den helt på finska för övningens skull). Rådgivaren gillade den! Särskilt mina ekonomiska mål. Tydligen är vi kulturjobbare för anspråkslösa på den punkten. Jag är personligen utled på att inte få betalt det jag är värd, så därav ambitionen.

Sen har jag njutit för fullt av att få äta på studentrestauranger för nedsatt pris igen! En fördel av att vara i ett magisterprogram.

Och kan troligen förlänga mitt arbetsrumskontrakt till februari nu. Nya uppdrag.

Samtidigt snurrar en idé till en designtävling på i bakhuvudet. Tid finns till januari, men med mina uppdragsmängder får man vara tidigt ute.

Och förresten! Samarbetar nu officiellt med en annan spelstudio: Red Nettle Studio. Målet är att skapa mer litterära spel. De har redan små produktioner bakom sig. En av de projekt jag redan jobbat på på egen hand kommer att ges ut av dem. Men som vanligt: inga pengar finns ännu till något, så det är projekt som är alldeles i startgropen.

OK nu tillbaka till jobbfri söndag i vår trånga exiltvåa. Ska gå till huset på kvällen och kolla hur långt de kommit nu med toaletterna. Kanske 2 veckor kvar tills vi kan komma hem igen. Kanske livet kan lugna sig lite då, but I doubt it. Haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s