CV-svindel

Skrev nyss en ansökan. Skickade in den. Kändes som en riktigt viktig en. Då fladdrar det alltid lite extra i magen. Hoppet.

När jag satt och uppdaterade CV:en kände jag mig nästan lite illamående. Den är typ 4-5 sidor (eller är det redan mer? gulp), bokstäverna i 10 punkter, nog alldeles överskådlig tycker jag. Men väldigt lång… Jag har ju rensat bort alla mellanjobb, lagerjobben, kassajobben, och fokuserat på konst och skrivande. Men ändå. Det är såna sjukliga mängder av grejer en gjort. Så då fick jag svindel. När ska jag slippa uppdatera det här dokumentet, kanske bara skicka in en sida där man listar alla stora pris man fått? Typ. Fast om man kommer så långt, och har turen att få priser, behöver man kanske inte sin CV mer? Nåh, där är jag inte (ännu; fast priser tycker jag inte man kan gå omkring och förvänta sig, skulle ju vara fruktansvärt självförhärligande, heh). Och vad jag har hört av personer som behandlar ansökningar av olika slag: de vill också ha en saklig CV av dem som redan är stjärnor.

Svindeln. Den kommer av att minnas alla projekt. Och att inse att jag har jobbat med tre saker samtidigt (forskning, skrivande, illustration), och fått och skött tre barn, under en period på 10 år. Har jag sovit alls? Hur fasen har jag hunnit hänga så mycket på nätet? What? Fast om jag hade haft en fast anställning hela den tiden hade det stått ett jobb där på CV:n, som egentligen hade omfattat alla de där 4-5 sidorna jag har nu. Det är ju bara att när man haft mer arbetsgivare och kunder än vad man minns, så blir CV:n så här.

Och ändå känner jag mig fortfarande som om jag bara är i början av allt. Jag vågar inte riktigt tro på att det jag nu sökte till kommer att hända. Men det är inte omöjligt. Och skulle det hända skulle det vara STORT. Kanske så att jag inte mer känner mig som att jag är i början, utan liksom skulle glida in i mittenperioden, in i någon slags etablering till och med.

Vi får se hur det går.

2 thoughts on “CV-svindel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s