Inte meningen att ha så här lång bloggpaus

Eller nåja, en dryg vecka sedan senaste inlägget. Men takten den här veckan har varit hård, och det har inte funnits tid till blogg. Har skickat in en stipendieansökan, fixat FIBUL:grejer, försökt hinna måla och rita och dela det på nätet (vilket faktiskt är en del av jobbet trots allt: marknadsföring och nätverkande), varit på pressvisning av Marnie (Studio Ghibli!), tänkt på budget till flera projekt, skickat in studieuppgifter (och missat en uppgift för att min hjärna på något vis inte registrerat att den skulle göras, sen missuppfattade jag också instruktioner och mail), varit på föreläsningar på fredag och lördag. Sen flyttade vi äntligen in i huset på onsdag kväll, men det krävdes också en del städning och organisering under kvällarna för att få allt i skick. Alla ytor hemma var täckta av fint damm, alla högar vi lämnat kvar hade inte mirakulöst städat bort sig själva… Men har suckat nöjt många gånger av att vara hemma, av att ha nya snygga toaletter och en ny snygg dusch. Har ordnat upp klädhögar och städat mitt gamla arbetsbord. Men det finns mycket kvar att rensa. Vi har för mycket kläder som inte passar någon. Vill rensa ut bokhyllorna, men kommer aldrig fram till det. Vill orka tänka på maten igen så att vi inte bara lever på samma fem maträtter och färdigmat.

Ja, och bilen verkar till sist ha gett upp. Den måste bärgas bort från Aningaisgatan och står nu och väntar på att verkstaden ska öppna.

Här i bakgrunden löper nu lilla A amok, så egentligen hinner jag inte blogga nu heller.

Hm. Har tänkt mycket hela veckan på vad jag ska skala bort för att hinna fokusera mer på vad jag gör, alltså inte göra allt så där med darr på ribban, hinna njuta av en del uppgifter. Fast egentligen går det av sig själv. Jag hinner helt enkelt inte fram till de saker som inte har akuta deadlines, eller det som jag inte får betalt för. Så just nu är det mitt manus som ligger på paus, och pixelspelet. På sätt och vis stressar jag inte över detta. Gillar att ha deadlines, jag får saker gjorda då. Men samtidigt känns det som om man inte hinner tänka. Som om tiden går alldeles för snabbt om jag gör så här mycket. Samtidigt finns ju stunder som är helt lugna och avstressande: åka buss, stå ute i trädgården med ungarna, promenera till butiken, äta lunch ensam. Jag hinner tänka mycket egentligen. Men något skaver ändå. Klarar jag av att arbeta så här splittrat? Eller jag klarar ju det, men vill jag?

Är också väldigt glad över ett par saker denna vecka: har fått kommentarer av flera personer om hur bra jag är på att prata engelska. En sa till och med att det är skönt att lyssna på mig tala engelska och att hen lärde sig nya ord av mig… Jag är bra på engelska. Har varit det länge. Och märker ofta att jag talar väldigt mycket bättre engelska än den relativt välutbildade normfinländaren. Hur får man det att löna sig undrar jag?

Sen fick jag också glada utrop av min apputvecklingsgrupp* när jag lämnade in manuset som jag jobbat fram tillsammans med en talterapeut. Faktiskt tyckte jag att det var väldigt roligt att jobba på det också. Det kommer förstås att slipas och ändras ännu, men har känslan av att detta kan vara något jag ska satsa på i framtiden: interaktiva berättelser för barn där jag både skriver och bidrar med visuell design. Gillar dessutom nyttoaspekten – att produkten riktas till en specifik grupp och ska både inspirera och hjälpa till med språkutvecklingen.

Okej, nu skriks det efter mina bakningstalanger här (jag är bra på att baka en sak: kladdkaka)…

*Jag är alltså med i ett rätt stort team som jobbar på en talterapeutisk applikation till tablets. Kan också definieras som en interaktiv bok, som ska ha en bra story, roliga spel och hjälpa familjer med att träna språket.

2 thoughts on “Inte meningen att ha så här lång bloggpaus

  1. appen låter fantastisk. Absolut rätt inriktning att tänka på. Och allt det andra. Du är mitt i ruuhkavuodet. DU är lyhörd för hur mycket du har. KAnske du kan lista upp de skaer som är enggr saker , mpnatliga, sedan veckosaker och dagligen återkommande. Blir det redigare och mera greppbart. Finns det något som du kan lämna bort.
    OM det är svårt att bestämma så kan du sedan ordna dem i vad som genast genererar intäkter, inom en månad, inom ett halvt eller ett år. Och vad som aldrig kanske gör det men som är viktigt för dig. Stirra på de båda listorna, mindmapparna eller sakmolnen eller hur du nu gör det.. Kanske finns lösningen framför näsan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s