Om kvällarna

Det här frilanslivet har sina för- och nackdelar. Det är intensivt, och den ena stunden är det fantastiskt och nästa stund har man kallsvettig panik. Särskilt på kvällarna har jag ångest, mest över att a) jag får inte in tillräckligt med lön just nu (vilket innebär att jag tär på våra besparingar) b) jag har ingen aning om hur eller av vem jag kommer att få mer jobb eller pengar. Men ångesten beror på att jag är trött och inte jobbar på kvällarna. På dagarna är jag utvilad och jobbar, och då känns läget hoppfullt.

Igår var det riktigt illa. Betalade en räkning och kollade samtidigt saldot på bankkontot. Det var inte alls ännu alarmerande lågt, men det var lägre än tidigare. Kände hur kroppen började pumpa med adrenalin. Om jag inte fixar det här, så vad händer då? Vilket jobb ska jag söka då? De jobb jag vill ha finns knappt i Åbo. Och hur är det möjligt att jag jobbar så otroligt mycket, men ändå inte får in mer pengar? Eller jag vet ju hur det är möjligt, men man är inte så logisk och klar i knoppen klockan 21 en fredag kväll.

Det är precis fel tillfälle att tänka på pengar. Men det är svårt att sluta när man får den där paniken. Nästan omöjligt att stoppa grubbleriet då.

Men det hände ändå en annan spännande grej igår. Erbjöds en biljett till Slush, ni vet den där enorma Startup-mässan. Hade verkligen inte tänkt på att åka dit alls, för dels kostar biljetterna en hel del, och de startupgäng jag är med i just nu är inte alls färdiga för att delta i någon sådan mässa. Nåja. Jag ska ändå hålla en föreläsning i Esbo på torsdag kväll (Pelitaito), den första föräldrakvällen jag ska dra om spelkultur, så varför inte åka till mässcentrum på dagen när jag ändå är där i trakten? Vi ska se hur det går. Har inte fått biljetten ännu, så det kanske rinner ut i sanden. Men jag har hunnit tänka ut vad jag ska göra där. Jag har en plan… och kände mig rätt fiffig när jag kom på vad jag ska göra. Ni får se. Ska inte avslöja det ännu, men kom på ett sätt att nätverka, som passar mig helt perfekt… får se om jag vågar! Hehe.

Ja. Livets kontraster. Ena sekunden har man panik över pengar, och sen dyker det plötsligt upp intressanta möjligheter. Önskar dock att det skulle dyka upp mer betalda illustrationsjobb snart. Eller gärna nu.

2 thoughts on “Om kvällarna

    • Åh tack! Men jag tar bilen hem på kvällen från Esbo var jag har föredraget. Men kanske jag behöver en plats att sova senare, hoppas i varje fall på att få gå en kurs i januari i hfrs, och vem vet ifall det behövs nån annan gång också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s