Frågelista från Häxbrygd

Brukar inte svara på frågelistor särskilt ofta alls, men på Häxbrygd finns en som jag fick lust att svara på! Där hittas förresten också internätets snyggaste bloggtitelbild (eller vad jag nu ska kalla det: header?)

Here goes:

1. Sammanfatta din dag och ditt humör i en mening.

Försöker vila och göra avslappnande saker (läsa, sticka), men kan inte låta bli att vara nervös inför nästa jobbvecka som innebär hårt jobb, resor och nya situationer.

2. Tipsa om två kulturgrejer (litteratur/film/musik/konst et.c.) som du nyligen uppskattat.

Jag kan knappt svara på det här för är tillfället så fokuserad på att producera och har inte tid att ”konsumera” eller uppleva någon kultur själv… men såg senaste Bond-filmen för en vecka sedan (den började bra men var sedan rätt meh och fylld med trötta klichéer).

Och ett annat tips är spelet Sailor’s Dream som finns som app till mobil, och är tillverkat av en svensk spelutvecklarduo – Simogo. Det jag spelat hittills av det är ursnyggt och stämningsfullt och litterärt (ja det kommer mer konstspel hela tiden!).

3. Ge varsitt exempel på nånting du är rädd för, retar dig på och ser fram emot.

Är rädd för att inte få in tillräckligt med pengar och att jag måste söka något jobba jag inte vill ha, eller tvingas ge upp mitt arbetsrum och anmäla mig hos arbetskraftsbyrån.

Jag retar mig på att jag inte har tid att se filmer eller bra TV-serier, eller att jag dumt nog väljer att kolla Facebook oftare än jag tar upp en bok att läsa. Vill också slappa mer, men hinner inte.

Jag ser fram emot en tid när jag har större ekonomisk säkerhet och har möjlighet att fokusera på färre projekt åt gången (en utopi?).

4. Berätta om fyra av dina intressen, hobbyer eller ämnen du gillar.

Älskar att hitta ny musik, och tack vare Spotify är det ju enklare än någonsin. Musik gör allt lättare: att jobba, att städa, att dansa och röra sig.

Vill nörda in mig på någon ny TV-serie, eller se mer bra filmer. Förut var jag en riktig filmnörd som kunde alla skådespelare och hade total koll på vad som var på väg. Men inte mer. Har inte tid att läsa om film alls.

Gillar att sticka och tillverka saker med händerna. I barndomen gjorde jag mycket dockor av olika slag. Nuförtiden stickar jag mest, för det är avslappnande, men nån dag ska jag göra dockor igen…

Läste mycket serier i barn- och ungdomen. Ritade små löjliga seriestrippar och gjorde storyboards för enorma epos, som jag sedan aldrig hann eller orkade rita klart. Sedan hade jag en paus, men nu börjar intresset komma tillbaka, och min gamla dröm om att göra en egen ”graphic novel”. Det roliga är att jag kanske får undervisa i serieteckning på våren, så kanske jag kommer igång med att göra mer själv igen samtidigt…

5. Beskriv dig själv med fem ord.

Nyfiken. Skeptisk. Driven. Stabil. Självsäker.

One thought on “Frågelista från Häxbrygd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s