Nu skulle det ha passat bra med medborgarlön

Ja som rubriken säger. Nu hade det suttit fint med medborgarlön i mitt frilansarliv.

Man söker och väntar på svar och jobbar på, men ibland går det inte ihop, ibland förlorar man någon pusselbit och det blir glapp. Hade räknat med att ha ett uppdrag ännu hela hösten, men det verkar ha fallit bort, och inget annat har kommit till för att lappa hålet. Jag har ju nog försökt lappa det. Det tar väldigt mycket tid att söka nya kunder och jobb. Så jag betar av min lista på potentiella uppdragsgivare en efter en (för anonyma massmail hit och dit lönar sig inte, alla förfrågningar måste vara riktade och gjorda med eftertanke). Men nu har det varit en enda lång svacka med ”nej tack” ett tag.

Det underliga med mina tidigare uppdrag är att de nästan alltid kommer ”out of the blue”, alltså jag får väldigt sällan ett jobb genom att jag själv direkt tar kontakt med någon, utan de kommer till mig (via rekommendationer, slump, att någon har sett min portfolio någontans, eller typ ett år efter att jag frågat). Det har till och med kommit lite sådant den senaste månaden, men inte tillräckligt. Hoppas på att reda ut hur det här egentligen fungerar med hjälp av tjänstedesignstudierna, som jag inte hunnit med på ett par veckor.

Samtidigt har jag ju uppdrag (helt fantastiskt roliga sådana! Men utmanande…) som jag borde utföra med fokus, men det är ”lite” ansträngande när man har panik.

Nä men nu vill jag inte vara gnällig. En svacka är en utmaning att övervinna. Inte tänker jag ge upp så här lätt. Jag har fler kort i skjortärmen. Och framför allt ska man inte ge upp när man har panik, då fattar man inga vettiga beslut. I morgon ska jag titta in bland entreprenörerna i Slush och göra lite antropologiska studier (jag kan inte låta bli att se på nya sociala sammanhang ur den synvinkeln, sorry), eller bara försöka prata med folk och inte vara blyg eller för blygsam. Sen har jag min första föräldrakväll om spelkultur. Hoppas de inte äter upp mig levande…

2 thoughts on “Nu skulle det ha passat bra med medborgarlön

    • Hahaa!! Men man måste hinna göra ens lite material först :D men har nog tänkt att det kunde passa att prova i Patreon (där kan man ta små betalningar direkt och regelbundet)! Tack för peppen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s