Strävar mot ljuset

Det har kliat i fingrarna att få skriva ett blogginlägg, men har inte hunnit. Så mycket jobb, sjuka barn och julfester och förberedelser så (så att jag glömde alla mina Wordfeud-matcher)… Men nu börjar julhelgen närma sig. Ungarna är redan lediga, och jag är hemma med dem måndag-tisdag och sen när det är riktig julhelg kommer till och med jag troligen att ta ledigt. Alltså försöka låta bli att tänka på jobb.

Jag ser i varje fall hoppfullt på nästa år. Är med i så många ansökningar och projekt nu att det skulle vara närmast fenomenalt dålig mojo ifall inget av dem får finansiering. Det har förstås krävt väldigt mycket jobb av mig nu på hösten att hitta och hålla alla dessa bollar i luften. Det har känts som att vara inne i en djup grop och försöka kravla sig upp. Tycker att jag ser ljus någonstans där uppe, och hänger och dinglar i någon hal trädrot. Så helt i botten kanske jag inte är. Men det är en bit kvar innan man får ligga och vila i gräset om man säger så. Haha jösses vilka liknelser. Nåja.

Trots sjuka barn förra veckan fick jag inskickat mina slutuppgifter till Service Design-kursen där jag använde mitt eget företag som exempel. Det var en väldigt nyttig övning. Men kunde inte lägga så mycket tid som jag önskade på det, så slutuppgiften är inte alls så bra som jag skulle vilja. Fast känner ändå att jag lärt mig mycket.

Sedan skickade jag in arbetsprover till ett frilansjobb som läromedelsredaktör. Det verkade mycket spännande, och blev riktigt inspirerad av uppgifterna jag skulle göra. Får knappast besked innan årskiftet, så får leva med att inte veta hur det gick över julhelgen. Men hoppas hoppas… Skulle vara ett så perfekt jobb för mig!

Att släppa taget om jobbet kommer att vara svårt märkte jag nu på veckoslutet. Varit på väldigt dåligt humör emellanåt. Hittat några stunder där jag lyckats slappna av. Men det kräver ansträngning. Att riktigt tvinga sig att bara ligga i sängen och till exempel läsa böcker med ettåringen (herregud vad hon älskar böcker just nu!), utan att genast tänka på alla hundra saker man borde fixa på datorn (tänker just nu denna sekund på att jag borde kolla upp en grej i ett projekt, suck).

Igår var det ljust ute, och gick i solen.

God jul! I väntan på ännu ljusare tider.

grasssun

Solen igår. Lustigt nog illustrerar ju den här bilden min grop- och gräsliknelse rätt bra…

2 thoughts on “Strävar mot ljuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s