Sociala medier på paus

Tar lite paus från nätet. Eller lite. Vet inte hur länge. Och det är ingen total, allomfattande paus, läser ju mail och meddelanden som skickas direkt till mig. Och vissa jobbgrupper checkar jag ju in på – men bara på arbetstid.

Finns en del orsaker. Har ofta behovet att förklara mig på Facebook, rapportera att nu är jag hemma med sjukt barn igen och gnälla av mig (ettåringen var sjuk hela förra veckan), men sen känns det irriterande att ha den reaktionen, att hur ska jag statusuppdatera om det här… Och det är ju kul när man hittar någon bra artikel som man vill dela med andra. Och det är trevligt att få höra om vänners mående och se vad alla gör.

Men sen är det så mycket onödigt jag läser. Information som jag inte orkar ta till mig just nu. Har behov att samla på mig kunskap och upplevelser från andra ställen – från böcker, spel, filmer, TV-serier, dagstidningar (och nyhetsappen läser jag). Och vill vara inne i mina egna tankeprocesser lite. Fokusera på arbetsuppgifter.

Det är sportlov kommande vecka, och kommer umgås mycket med familj. Men kommer också att ta tid att göra en del illustrationsarbete, eftersom jag missade en hel arbetsvecka. Om jag inte jobbar så kan jag inte fakturera. Så en vecka med sjukt barn är en vecka utan inkomster (jag höll min undervisning nog, fast det är inte särskilt mycket jag får för det).

Mest trött är jag på Facebook. Läser inte egentligen Twitter eller Instagram för tillfället även om jag delar något smått ibland.

Jag älskar nätet, möjligheterna och kontakterna, men vill ha paus från infoflödet. Har för mycket annat att tänka på och göra helt enkelt. Och det är enklare att hålla sig från att slösurfa på fb om jag skriver det här. So long! Om du vill mig nåt, så skicka ett meddelande på det sätt vi vanligtvis kommunicerar, så svarar jag nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s