Minska stressen?

Surfade nyss runt och letade efter lite yoga eller stretching att göra, för vaknade med huvudvärk igen. Så nu har jag sträckt på mig, och har på lugn musik. Har fortfarande huvudvärk.

Har nu morgonen på mig att skriva på mitt marknadsföringsprojekt. Deadline är nästa vecka, och är stressad för känner att jag inte alls hunnit lägga tillräckligt tid på detta. Har nu ett enormt dokument med spridda tankar, men det borde dras ihop till en sammanhängande helhet, och få illustrationer. Trots att det är ganska roligt att tänka på sitt eget brand, så har jag svårt att komma igång i dag. Det är tusen och en saker med barnen som jag har snurrande i huvudet.

Tre barn är inte en flock som man bara kan valla åt samma håll. Nej, de är alla tre olika personer. Och när de alla tre har något problem (eller deras diverse skolor och dagis kräver saker av en) samtidigt så är det tre olika personers problem som föräldrarna måste hjälpa med. Så har man ju sitt eget mående att tänka på också. Fast saken är ju den att fram till sig själv kommer man ju sällan.

Och sen ska jag plötsligt få tankarna in på ett studiearbete.

Undrar om den här meditationsmusiken i bakgrunden alls hjälper?

Igår hade jag dessutom ångest över att det blir en sommar till av pseudosemester. Dvs. jag är hemma ensam med ungarna ett antal veckor, utan att själv ha någon betald semester. Sen lyckas vi kanske få in 1-2 veckor gemensam semester då båda de vuxna är hemma samtidigt. Jag väntar just nu på att få veta om ett stöd jag sökt ska beviljas, och får jag det, kan jag faktiskt ta lite ledigt. Och ledigt är ju sedan inte ”ensamtid”, eftersom man är med tre barn då. Samtidigt som jag skulle behöva vila upp mig ensam på något sätt, så tycker jag inte om att vara ifrån ungarna någon längre tid. Det känns tomt utan dem. Vilket dumt dilemma! Kan man inte vara nöjd bara liksom?

Tror i och för sig att det kan räcka med en timmes massage eller liknande för att jag ska känna mig mer utvilad igen.

Egentligen är jag rätt pigg. Men tänker att den återkommande huvudvärken skvallrar om att man är på gränsen till sina förmågor hela tiden.

Sanningen är ju den, att om vi skulle anställa en person att sköta barn och hushåll åt oss skulle det utan tvekan vara ett heltidsjobb för någon. Men nu är vi två heltidsarbetande föräldrar som försöker bolla all krav och behov (hur i hela fridens namn gör ensamstående föräldrar??). Jag förstår inte ens riktigt hur vi klarar det så bra som vi gör, och samtidigt så har vi ju då en del problem som dyker upp för att vi vuxna inte har koll på allt (som den äldstas läxor till exempel – det är ju alltså så att när man har barn i skolan så är det som om man själv är i skolan igen, vilket jag inte är så där hundra procent glad över).

Och det finns en bra förklaring till att jag stupar i säng klockan 21 varje dag. Jag är alltså en kvällsperson. Under dessa ”rusningsår” är jag däremot inte det.

OK, ett gnällinlägg, men jag har huvudvärk. Nu tar jag medicin, för yoga hjälpte inte.

3 thoughts on “Minska stressen?

  1. Oj jestas! Ja jag fattar inte hur ni gör. Förstår dilemmat att man skulle villa/behöva ha tid för sig själv men att man samtidigt inte vill vara utan barnen nån längre tid. Verkar i varje fall som att du inte tar ”deltidsjobbstress” och det är ju bra :)

    • nä deltidsjobbet är ju lugnt :D Det är verkligen skönt som omväxling att jobba med något som inte kräver självdisciplin (annat än att ta sig till en plats)… Nåh, det gäller att lära sig att slappna av i kaoset och leva med att det alltid är något som är på gång. Tänkte länge, att snart kommer det nog nån ”lugn” period, men den kommer troligen inte på många år ännu. Så får öva mitt Zen istället, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s