Om kolofont

Den här bloggen skrivs och drivs av Jenny Wiik. Är gift och har tre barn (W född -05, stora A född -08, och lilla A är född 30 maj 2014). Har efter sexton år börjat känna att Åbo är min hemstad. Före det flyttade jag runt en del, men är född i Hyvinge. Jag bodde i Sverige nästan hela 80-talet och runt millennieskiftet.

Jag arbetar huvudsakligen som illustratör, speldesigner och författare. Har också sysslat med forskning och undervisning i konstvetenskap.

I oktober 2012 kom min första bok, som jag skrivit och illustrerat: Bildbindaren (SF/fantasy för åldern 10+). Den publicerades av Schildts & Söderströms.

För tillfället jobbar jag en hel del med så kallade ”serious games”, dvs. inlärningsspel, gamification osv. både med bild, berättande och design. Jag skriver också på en avhandling (MA) i ämnet Ledarskap och tjänstedesign med fokus på serious games.

Jag brukar blogga om skrivande och jobbet som illustratör, om att vara förälder, ibland om politik, samhälle och feminism, och lite oftare om spel, böcker och film och allmänt popkulturnörderi.

Vad är en kolofont? När jag var liten brukade min pappa göra en elefantliknande figur av sina händer som han roade mig med (tumme, pekfinger, ringfinger, lillfinger är ben och långfingret en snabel). Han kallade den kolofont, och nu när jag själv har barn har jag tagit över den för att roa mina egna ungar…

(Kolofont tycks för övrigt betyda något på ungerska, men ordet fanns inte i en ordbok. Hoppas det inte betyder något alltför upprörande.)

(En kolofon däremot är en typografisk term.)

(Jag tycker om parenteser. Förlåt till min gamla modersmålslärare för det, minns att det var ett problem redan på högstadiet.)

Andra webbplatser: webbsida på engelska, Flickr, Twitter, Tumblr. På Instagram heter jag @kolofont2. Ja ni fattar: älskar nätet (för det mesta).

Det går också att Gilla mig på Facebook!

Här finns min portfolio på Illustratörer i Finland r.f.

Och kolla in Produforums och Marina Saanilas lilla film om mig gjord på hösten 2012:

Jenny Wiik, illustratör, konstvetare och skribent from Kulturjul on Vimeo.

Om bilderna (och texterna) på bloggen: fotografier och illustrationer är mina egna om inget annat tydligt uttryckts. Mina fotografier och illustrationer får inte användas i kommersiellt syfte. Om du lånar bilder eller citerar text till annat, snälla kom ihåg att ange mitt namn.

9 thoughts on “Om kolofont

  1. Hej Jenny. Jag börjar bli lite förvirrad nu. Jag tror jag läste något av dig på en annan blogg, gillade det och följde dig på Twitter, sen följde jag dig på Instagram för det är väl du som har ”Kolofont” kontot. Men nu när jag studerar din blogg känner jag inte igen dig från fotona på Instagramkontot…Hmmm.
    What is happening here!? Mitt Instagram- och Twitterkonto går under namnet Missmysjkin…(Ja du vet ”Idioten” Furst Mysjkins dotter( som han för övrigt aldrig fick)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s